Оптимизация на сайтове за ремонт на покриви

Поради повишения интерес  и търсене по ключовата фраза : „Ремонт на покриви София се наложи да закупя още няколко домейна.

Преди няколко месеца успешно наредихме в първите резултати    remonti-maistor.eu  след което домейна намери своя нов собственик.

Новия домейн решихме да го вземем с  подобно име и не ангажирано към фирма brigada-stroiteli.eu Без част от ключовата фраза: ремонт на покриви в името на домейна само за 20 дни той бе предвижен  до трета страница в резултатите от търсене и до втора при локално търсене от град София.

Трудно ли се оптимизира сайт по фразата  „РЕМОНТ НА ПОКРИВИ“

Отговора на този въпрос е ДА за съжаление. При търсене в гугъл  излизат около 643 000 резултата, което само по себе си говори , че има хиляди страници и домейни говорещи за покриви, улуци, хидроизолация и какво ли още не. При изграждане на тематични връзки трябва да се използват реални и силни сайтове , а не , с познатите на всички сателитки, повече от които са на под домейн  и с копирано от мрежата съдържание. Също така трябва да се избягва и използването на един и същ анкор текст. Връзките трябва да бъдат разнообразни и едва много малка част от тях трябва да бъдат с анкора : ремонт на покриви